Hărţi istorice. România 1887 – hartă de Rodolf Bergener

Harta a fost scanată din: Bergener, Rudolf – Rumänien. Eine Darstellung dea Landes und Leute, Breslau, 1887. Pentru o imagine detaliată, daţi click pe hartă.

Harta a fost întocmită la câţiva ani după Războiul de independenţă, cuprinzând modificările teritoriale care au urmat acestuia şi Tratatului de la Berlin (1878). Sunt redate şi majoritatea teritoriilor care aveau să facă parte din viitoarea Românie Mare: Ardealul în întregime, Bucovina şi Basarabia, Cadrilaterul. Părţile ungurene (Partium) şi Banatul sunt prezentate doar parţial.
Sunt marcate limitele judeţelor, aşa cum au fost acestea atunci. De remarcat prezenţa efemerului judeţ dobrogean Silistria (Silistra Nouă), cu capitala la Medgidia (iniţial, până la 1 aprilie 1879, la Cernavodă), deşi fusese desfiinţat la data de 24 martie / 9 aprilie 1879 şi inclus în judeţul Constanţa.

Harta a fost scanată şi publicată de către utilizatorul Olahus, pe Wikimedia Commons.
Aceasta se află în domeniul public întrucât drepturile de autor asupra sa au expirat. În Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii şi în alte ţări, termenul dreptului de autor este valabil pe durata vieţii autorului plus 70 de ani.

Despre nelucraciun

I'm a young spirit in an old body.
Galerie | Acest articol a fost publicat în Hărţi, Istorie, Social și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s