În pustă

La marginea drumului. Vechiul drum de poştă ce lega Timişoara de Lugoj, înainte de intrarea în Chevereşu Mare. Plopii de pe marginea şoselei, element decorativ specific al unui teritoriu fără prea multe repere, au fost tăiaţi cu toţii. Iată de ce această imagine a devenit istorică.

Despre nelucraciun

I'm a young spirit in an old body.
Acest articol a fost publicat în Banat, Foto, Istorie, Natură și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la În pustă

 1. Sunt mulți care se bucură de faptul că au fost tăiați plopii. Eu sufăr.

  • nelucraciun zice:

   Plopii pe care îi vedeţi în fotografie sunt cei care au rămas după prima tăiere. Acum nu mai sunt nici aceştia. Lemnul de plop este valoros printr-o singură calitate: rezistenţa mare la atacul cariilor. Ultimele decenii au marcat o modă în utilizarea acestei esenţe pentru confecţionarea sicrielor, dar şi pentru mobilă. Doar plopii foarte subţiri nu sunt (încă) în pericol. Şi nici plopii piramidali.

 2. geomarz zice:

  Imi place.
  Of topics
  Stiti cumva care sint dimensiunile figurinelor Ginditorul de la Hamangia si Femeie sezind ?
  Am incercat sa le aflu si nu am reusit.
  Sigur le-am citit vreodata.

 3. viesparul zice:

  doar cu tristete dau like. apreciez de fapt ca ai punctat acest lucru urat, taierea plopilor, fenomen generalizat… pffff… cata nemernicie. am vazut prin tara, pe multe sosele, pomii taiati salbatic: in Baragan, pe o sosea, erau chiar de la jumatate taiati, ceva sinistru.

  • nelucraciun zice:

   Aspectul ăsta cu mutilarea arborilor tăiaţi pe la nivelul superior al trunchiului (fără ramuri, adică) l-am văzut aplicat în oraş. Cei mai mulţi dintre arbori scapă, totuşi un procent însemnat mor. Arborii care scapă dezvoltă, în câţiva ani, o coroană frumoasă care nu mai necesită intervenţii de întreţinere vreme îndelungată.
   Din păcate în locul arborilor morţi (în oraş) se plantează specii alohtone care schimbă specificul florei autohtone şi care mai şi costă o grămadă de bani. Dar contribuabilul român plăteşte…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s