Ostentativ! Politica occidentală a multiculturalismului şi atitudinea politică corectă au dat mau ţâganilor!

Unul dintre cei mai buni prieteni ai mei din copilarie a fost ţâgan.
O familie de ţâgani neoprotestanţi care locuieşte în vecinătate nu ridică nici un fel de probleme. Nu fac larmă, nu ţin o haită de câini în faţa casei, nu fură. Au plantat şi întreţin un strat cu flori, în faţa ferestrelor. El munceşte legal, copii sunt foarte politicoşi. E drept, nu prea le place la şcoală.
Aproape că nu este zi lăsată de Dumnezeu să nu găseşti, pe blogosferă ori în presa on line, un nou articol despre deficitul de integrare manifestat de neamul ţâganilor.
Încă pe vremea ceauşescului erau familii de ţâgani care îşi petreceau cu lunile prin Franţa. După episodul 1989, când accesul la o viză occidentală creea mari probleme românilor de rând, ţâganii invadau Franţa şi apoi Europa. Doar pe unde le-a mers. Adică cam peste tot. Au ajuns chiar şi în îndepărtata şi săraca Islandă.
Au adus valută în ţară într-o vreme când economia naţională se dezintegra cu paşi repezi. Au dat de lucru unor români. Au urâţit, ostentativ, şi mai tare aspectul satelor şi oraşelor noastre, urâţite deja de trecerea prin deceniile „epocii de aur”.
Politica occidentală a multiculturalismului şi atitudinea politică corectă, aplicate în relaţiile cu ţâganii acolo (în Europa) şi, în special, în Franţa, apoi adoptarea acestor atitudini de către intelighentia dâmboviţeană (nu numai de către politichie!), fără a ţine seama de nici o specificitate, le-au dat ţâganilor mau. Astăzi ei sfidează, fără nici o urmă de ruşine, ostentativ, întreaga societate.
În Banat au ocupat şi continuă să ocupe, ostentativ, prin mijloace mai mult sau mai puţin ortodoxe, centrele localităţilor. Ghetourile tradiţionale ale ţâganilor, de la marginea satelor, sunt acum pustii.
Cele mai bune zone din Timişoara au fost acaparate, ostentativ, de clanurile ţâgăneşti, în cârdăşie cu politichia. Cumpără câte un apartament într-o casă, apoi îi forţează, în stil terorist ori prin diverse şmecherii, pe locatarii rămaşi, să le vânda şi celelalte apartamente. Echivalentul timişorean al cartierului Primăverii este acum în mâinile clanurilor.
Sfidează oraşele prin ostentaţia cu care îşi conduc înmormântările şi nunţile pe străzi!
În mijloacele de transport în comun, pe lângă că nu îşi plătesc niciodată călătoria, îi sfidează pe ceilalţi călători, discută în gura mare, scuipă, aruncă coji de seminţe pe jos. Ostentativ.
Pe alocuri, prin alegeri libere, profitând de absenteismul şi lehamitea populaţiei majoritare, şi-au impus, ostentativ, oamenii în primării.
Corupţia e în floare. Mituiesc tot ce prind. Autorităţi, dar şi alte servicii care îi pot ajuta să sară peste rând. Şi peste rânduială. Ostentativ.
Au invadat Europa, fac ţara de poveste, pretutindeni. Mulţi dintre europeni, când aud de ţâgani, se gândesc la români.
Sunt pe cale să ne răpească până şi numele de popor. Ostentativ. Graţie, din nou, intelighentiei şi politichiei dâmboviţene.
Totuşi, un procent redus din aceasta populaţie, pare a se fi integrat, cât de cât.
Ce e de facut?
E bine că societatea începe să conştientizeze dar, cred eu, calea de urmat e lungă…lungă. Şi presărată cu numeroase pericole.
Trebuie continuat pe calea educaţiei? Eu zic că da. Dar trebuie găsite alte metode. Cele aplicate până acum au consumat mulţi bani şi au avut prea puţină eficienţă.
Şi neapărat trebuie reluată calea represivă. Strict în limitele legii. Însă evitând orice constrângeri, existând dincolo de legislaţie, legate de multiculturalism ori political corectness!

O explicaţie: a da mau înseamnă a da apă la moară (cuiva), a încuraja (pe cineva) într-o atitudine

.

Update 1: O mafie protejată la nivel internaţional. Clanurile romilor de catifea fac legea în Timişoara. Un articol de Mircea Opriş, publicat în Jurnalul Naţional.

Despre nelucraciun

I'm a young spirit in an old body.
Acest articol a fost publicat în Banat, Istorie, politică, Social, Timişoara și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Ostentativ! Politica occidentală a multiculturalismului şi atitudinea politică corectă au dat mau ţâganilor!

 1. feri zice:

  nu exista cale represiva in limitele legii..! exista doar lupta si numai lupta …! la fel este si in bucuresti ..cartiere intregi de case ramase dupa urgia demolarilor sunt luate in stapinire de tigani….! dispar doar cind se demoleaza cartiere intregi ..( asa se intimpla acum in cartierul buzesti de linga gara de nord …)

  • nelucraciun zice:

   1. Eu cred că este posibilă această represiune, în limitele legii, fără fiţe multiculturaliste şi, mai ales, represiune faţă de slujbaşii statului corupţi (administraţie, ordine publică, justiţie, etc.). Cine greşeşte să plătească şi gata! A fost trimis acasă din Franţa sau de aiurea, nu mai iese cinci ani! Că tot nu vom fi primiţi în Schengen prea curând.
   2. În Timişoara situaţia ocupării caselor e un pic altfel. Ei (ţâganii), ostentativ, forţează, uzând de mijloace mafiote, cumpărarea caselor din centru. Pun mâna pe câte un apartament, apoi terorizează locatarii rămaşi, obligându-i şi pe aceştia să vândă. A existat, pe wordpress, un blog dedicat, văd că acum link-ul e mort.

 2. geomarz zice:

  Daca aplicarea legii este represiune, asa sa fie.
  Tiganii pe care ii cunosc eu, sint fiinte care pretind privilegii, nu egalitate cu romanii. Ei sint superiori romanilor. Sau pot fura de la romani, pentru ca este liber. Numai intre ie sa nu se fure. De la altii, este voie.
  In alta ordine de idei, in Franta, de ex, este greu de inteles ca, din punct de vedere etnic, tiganii NU sint romani ci o ALTA populatie, mult mai primitiva si cu ALTE obiceiuri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s