O stafie bântuie România. Câteva vorbe despre contrarevoluţie

Problema cu evoluţiile postdecembriste e, dupa mine, clară.

Am trăit, în decembrie ’89 unul din rarele momente cand s-a manifestat, din plin, spiritul comunitar al acestui popor. Cel puţin în locurile unde a fost revoluţie.

Însă, in paralel cu evenimentele revoluţionare, care chiar au fost, s-a înfăptuit, începând cu mitingul ceauşescului, contrarevoluţia. Aceasta a câştigat bătălia şi domină viaţa politică, socială şi economică până astăzi.
Cine au fost protagoniştii contrarevoluţiei şi beneficiarii ei nemijlociţi? Sunt cunoscuţi, a fost o alianţă constituită ad hoc între linia a doua a nomenclaturii, rezerva de cadre, care şi-a văzut, brusc, ameninţat viitorul şi şmecherimea-golănimea (mai ales dâmboviţeană) care şi-a zis ca a sosit, pentru ei, momentul prielnic.
Să mă explic.
În socialism au existat nişte vârfuri ale puterii, activul de partid şi de stat plus ierarhia organelor represive, incluzând aici şi justiţia ceauşistă. Aceştia şi nu marea masă a membrilor partidului au fost privilegiaţii sistemului. Pe lângă salariile cele mai mari ei beneficiau de o serie de facilităţi, inaccesibile poporului: produse de calitate şi îndestulătoare livrate prin gospodăria de partid, deplasări în străinătate, etc.
Mai era rezerva de cadre şi linia doi, ierarhia de rang inferior.
Nu erau delimitări foarte clare între aceste nivele, frontiera era permeabilă, puteau promova dar şi retrograda, peste noapte.
Apoi era grosul populaţiei care trăia oarecum cinstit, pe seama unor venituri legale provenind din muncă sau din pensie, dar şi a unora ilegale sau la limita legii, provenind din mici învârteli ori furtişaguri de la locul de muncă, etc. A te descurca, acesta era sloganul zilei. O parte din tarele societăţii postdecembriste derivă de aici.
A treia categorie era reprezentată de şmecherimea, mai ales dâmboviţeană, ţinută oarecum în frâu de sistem, calul preferat de bătaie al „mediei” vremii. Aceştia nu prea aveau şanse în societatea socialistă, trăiau din hoţie, dintre ei se recrutau clienţii de drept comun ai puşcăriilor. Descindeau direct, la nivel cultural, din slugile fanarioţilor.
Când Timişoara lupta pentru o Românie mai bună şi liberă, pentru o ţară cu şanse egale pentru fiecare, fanariotarzii au ieşit în stradă, la Bucureşti, infiltrându-se printre adevăraţii revoluţionari, s-au pus în fruntea acestora, i-a organizat, a înclinat decisiv balanţa, nu în favoarea revoluţiei ci contra dictatorului. Începuse contrarevoluţia care, pe parcursul câtorva zile, a învins în toată ţara. Iniţiatorul, poporul revoluţionar, a fost dat de o parte, alianţa contra naturii (sociale) s-au conturat imediat după apariţia pe sticlă a celui mai cunoscut dintre maziliţii regimului ceauşist.
Din păcate adevăraţii revoluţionari, naivi, idealişti incorigibili şi total lipsiţi de experienţă, au cedat mult prea uşor contrarevoluţiei. Iar eu zic că această contrarevoluţie s-a manifestat mai ales pe malurile Dâmboviţei, unde era cea mai mare concentrare de şmecherime dar şi de indivizi care aşteptau promovarea în ierarhiile oficiale. Indivizi care, lăsaţi acolo şi cramponându-se în continuare de putere, ar putea duce la excluderea noastră din Europa, pentru decenii sau pentru totdeauna!
Povestea cu neacceptarea în spaţiul Schengen e doar o abureală, un mic semnal pentru ceea ce ar putea urma.
Pentru că beneficiile ţărilor europene, rezultate în urma primirii României în uniune, au cam fost, de acum, realizate. Cel mai important, aproape jumătate din populaţia activă a ţării, europeni, albi, calificaţi, harnici, competenţi au migrat, în cadru instituţional, în Europa. Rămâne doar să ne trimită înapoi ţâganii şi delicvenţii. Să ne spălăm pe cap cu ei!

Publicitate

Despre nelucraciun

I'm a young spirit in an old body.
Acest articol a fost publicat în Economie, Istorie, politică, Social și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s