Album istoric. Trecerea poştalionului.

Imaginea poştalionului a fost extrasă din: Demidov, Anatolii (1812-70) – Voyage dans la Russie meridionale et la Crimee par la Hongrie, la Valachie et la Moldavie execute en 1837, sous la direction de M. Anatole de Demidoff, par M. de Sainson, Le Play, Huot, Leveille, Raffet, Rousseau, de Nordman et Du Ponceau, volumul I, pag. 193, Paris, 1838-1848, desenator Denis Auguste Marie Raffet (1804-60).
Litografia a fost deseori utilizată de către iconografia românească.
Călătoria cu poştalionul era destul de primejdioasă. Obstacolele naturale, în principal cele cauzate de vreme, dar uneori şi atacurile la drumul mare trebuiau să fie înfruntate de echipaje.
În imaginea prezentată diligenţa este trasă de cinci perechi de cai, strunite de trei vizitii călare.
Deosebit de interesant este şi detaliul prezentat în planul secund. Locuitorii principatelor locuiau încă în bordeie, dar utilizau apa scoasă din fântâni cu cumpănă. Aveau, pe lângă gospodărie, vehicole cu tracţiune animale, ţinute în aer liber. Trecerea diligenţei prin vad constituia un spectacol şi pentru aceşti strămoşi ai noştri.
Daţi clic pe imagine pentru o rezoluţie mai bună.

Poştalion în Valahia, 1837

Imaginea prezentată se află în domeniul public întrucât drepturile de autor asupra sa au expirat. În Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii şi în alte ţări, termenul dreptului de autor este valabil pe durata vieţii autorului plus 70 de ani.

Publicitate

Despre nelucraciun

I'm a young spirit in an old body.
Acest articol a fost publicat în Economie, Imagini vechi, Istorie, Social și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Album istoric. Trecerea poştalionului.

  1. geomarz zice:

    Toate detaliile sint extrem de interesante.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s