Hărţi istorice. Transilvania şi Banatul pe harta mică a Ungariei, Ortelius, 1598

Harta Hvngaria a fost publicată la Anvers în 1798. Sunt marcate principalele oraşe transilvănene, dar şi Timişoara şi Aradul, cuprinse, aici, în interiorul frontierei ardelene, reprezentată cu linie întreruptă undeva la est de Tisa. Este menţionată, la răsărit, Moldova, dar şi oraşul Râmnic (Rebnik), pe Olt, în Valahia.
Este una dintre primele hărţi care îi aduce pe rascieni (Rasci), undeva în sudul Banatului, la nord de Belgrad şi de Dunăre.
În afară de Dunăre (Danubius flu.), în spaţiul românesc sunt reprezentate şi râurile Mureş (Marisch flu.), Olt (Alt flu.) şi Tisa (Teissa flu.).
Un exemplar a fost oferit spre vânzare de către casa Axioart.

Daţi clic pe hartă pentru o rezoluţie mai mare

Harta prezentată se află în domeniul public întrucât drepturile de autor asupra sa au expirat. În Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii şi în alte ţări, termenul dreptului de autor este valabil pe durata vieţii autorului plus 70 de ani.

Publicitate

Despre nelucraciun

I'm a young spirit in an old body.
Acest articol a fost publicat în Banat, Hărţi, hărţi vechi, Istorie, Timişoara și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s