Contrarevoluţia română în direct: esenţa esenţei

Un excelent articol pe blogul jurnalistului Brăduţ Florescu, fost la Caţavencu: Rostul.
Îmi permit să citez doar câteva idei care pe mine m-au emoţionat prin profunzimea lor:
atunci când te desparţi de ţara ta. Dezamăgit, înşelat, mânios, îndurerat. Nu ţi-e uşor s-o laşi. Ţara şi mama nu ţi le alegi. Te aşezi pe celălalt mal al lumii şi cauţi răspunsul: ce s-a întâmplat cu ţara mea de-am fost nevoit s-o părăsesc.
României i-a dispărut rostul. E o ţară fără rost, în orice sens vreţi voi. O ţară (…) cu relaţii şi discuţii fără rost, cu minciuni şi înşelătorii care nu duc nicăieri.
(…)
Pământul. Care pământ? Cine mai e legat de pământ în ţara aia? Cine-l mai are şi cine mai poate rodi ceva din el?
(…)
Din beţivii, leneşii şi nebunii satului se trag ăştia care ne conduc acum. Neam de neamul lor n-a avut pământ, ca nu erau în stare să-l muncească. Nu ştiu ce înseamnă pământul, câtă linişte şi câtă putere îţi dă, ce poveşti îţi spune şi cât sens aduce fiecărei dimineţi şi fiecărei seri. I-au urât întotdeauna pe cei care se trezeau la 5 dimineaţa şi plecau la câmp cu ciorba în sufertaş. Pe toţi gângavii şi pe toţi puturoşii ăştia i-au făcut comuniştii primari, secretari de partid, şefi de puşcării sau de cămine culturale. Pe toţi ăştia, care au neamul îngropat la marginea cimitirului, de milă, de silă, creştineşte.

Eu nu am nici un comentariu. Exact ca în clipurile alea titrate no comment.
Articolul lui Brăduţ Florescu surprinde esenţa conjuraţiei contrarevoluţionare comunistoido-fanariotarde care şi-a înfipt ghearele, precum cel mai teribil cancer, în substanţa naţiunii. Naţiune care nu a mai avut altă alegere rezonabilă decât exodul.
Iar rândurile citate mai sus le consider esenţa esenţei.

Despre nelucraciun

I'm a young spirit in an old body.
Acest articol a fost publicat în Economie, politică, Social și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Contrarevoluţia română în direct: esenţa esenţei

  1. Și ne mai mirăm de ce ne merge rău.

    • nelucraciun zice:

      Nu trebuie sa ne miram. Dupa mine, doar reactia adoptata de popor, anume aceea a exodului, conjugata cu o reactie ferma din partea partenerilor euro-atlandici, mai pot salva cate ceva. Sa vedem ce poate noul negociator sef al FMI…pana la proba contrarie imi pun sperante in domnia sa….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s