Hărţi istorice. Transilvania Moldavia Valachia Bulgaria &C, Morden,1680.

Harta a fost publicată de Robert Morden (c.1650-1703) în tratatul Geography Rectified or, A description of the Worold, publicat la Londra, prima ediţie în 1680 şi în Atlas Terestris, tipărit pentru prima dată la Londra în anul 1687. În Geography Rectified a fost cuprinsă la pag. 95. Moldova este descrisă la pag. 95-96, Valahia la pag. 96-97, iar Transilvania la pag. 97-99.
Sunt reprezentate principalele cursuri de apă şi cele mai importante localităţi din cele trei principate, Moldova, Valahia şi Transilvania precum şi din ţinuturile adiacente. Din suprafaţa actualului teritoriu al României, Banatul, Partiumul şi Maramureşul sunt doar parţial cuprinse.

Ckick pe imagine pentru o rezoluţie mai bună

Harta prezentată se află în domeniul public întrucât drepturile de autor asupra sa au expirat. În Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii şi în alte ţări, termenul dreptului de autor este valabil pe durata vieţii autorului plus 70 de ani.

Publicitate

Despre nelucraciun

I'm a young spirit in an old body.
Acest articol a fost publicat în Hărţi, hărţi vechi, Istorie, Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s