Hărţi istorice. Ţinuturile dunărene pe Mapa Mundi, 1320

Un mic fragment extras din Mapa Mundi VI. Harta am rotit-o cu 90 grade în sens orar pentru a plasa punctele cardinale conform uzanţelor contemporane. Manuscrisul original al hărţii se păstrează la Biblioteca Naţională a Franţei.
În partea de sud se disting, foarte clar, conturul Peninsulei Balcanice, al Peninsulei Italice şi al Siciliei. În dreapta este vestul Mării Negre. Dunărea (Da….nu….bius) traversează fragmentul de hartă aproximativ la limita treimii superioare. Sunt foarte clar conturate cele trei braţe ale Deltei Dunării. În vest fluviul primeşte, pe dreapta, apele a doi afluenţi importanţi: Draua fl. şi Saua fl. În partea vestică a Dunării sunt notate Austria şi Ungaria. La sud de deltă este notată Geţia (Gessia). Iar la sud de aceasta, Tracia.

Daţi clic pe imagine pentru o rezoluţie mai bună.

Harta prezentată se află în domeniul public întrucât drepturile de autor asupra sa au expirat. În Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii şi în alte ţări, termenul dreptului de autor este valabil pe durata vieţii autorului plus 70 de ani.

Publicitate

Despre nelucraciun

I'm a young spirit in an old body.
Acest articol a fost publicat în Hărţi, hărţi vechi, Istorie și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Hărţi istorice. Ţinuturile dunărene pe Mapa Mundi, 1320

  1. Liviu zice:

    „Izukema” o fi Nistrul?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s