Imaginile contrarevoluţiei. În comunitate.

După mai bine de două decenii de contrarevoluţie comunistoido-fanariotardă, societatea românească excelează în contraste. Iată unul şi în imaginea de mai jos, surprinsă la Reşiţa în anul de graţie 2012.

În comunitate

În comunitate

Publicitate

Despre nelucraciun

I'm a young spirit in an old body.
Acest articol a fost publicat în Economie, Imagini, Istorie, politică, Social și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Imaginile contrarevoluţiei. În comunitate.

 1. mariusmioc zice:

  Mie îmi place imaginea asta. Cine vrea îşi face izolare termică la apartament, cine nu, nu. Nimeni nu trebuie silit să facă la fel cu vecinii, fiecare e singur responsabil pentru propria sa locuinţă.
  Mai trebuie schimbată şi legislaţia, să se desfiinţeze nevoia de autorizaţii de construcţie în asemenea cazuri.

 2. nelucraciun zice:

  Nu m-am referit, nici un moment, la libertatea individului. M-am gandit la saracia sa. Iar in ceea ce priveste aspectele convietuirii in comun, cred ca se impune ceva lege, care sa hotarasca. Adica comunitatea impune individului cultivarea pamantului sau deschiderea hotelului de pe litoral la o anumita data, dar nu poate impune, prin hotararea majoritatii, izolarea blocului, cu tot cu ajutorul primit din partea statului. Are si libertatea niste limite, atunci cand lezeaza interesul comunitar.

  • mariusmioc zice:

   Comunitatea nu trebuie să impună individului nici cultivarea pămîntului, nici deschiderea hotelului de pe litoral la o anumită dată. De ce e treaba comunităţii dacă un patron de hotel îşi ţine hotelul închis sau dacă, dimpotrivă, îl deschide în februarie, cînd nu e sezon turistic oficial? Asta-i priveşte doar pe clienţii respectivului hotel.
   Ministerul Turismului ar trebui desfiinţat, iar clasificarea pe stele a hotelurilor ar trebui să fie opţională (în schimbul unei taxe un hotelier ar putea cere unei echipe de evaluatori să stabilească numărul de stele al hotelului, dar ar trebui să aibe libertatea să deschidă un hotel neevaluat; ghiduri particulare de turism ar putea face propriile evaluări din iniţiativă proprie, fără a pretinde bani de la hotelul evaluat).

   • nelucraciun zice:

    Corect.
    Totusi, traiul intr-o comunitate implica niste reguli, e aici diferenta intre democratie si anarhie. de acord ca exemplul din fotografia mea nu este cel mai fericit, dar pe mine m-a impresionat.
    Guvernele de stanga care au dominat Romania ultimilor 23 de ani i-au improprietarit pe unii, pe seama tuturor (mai corect pe seama altora). Statul, precum Pilat din Pont, s-a spalat pe maini. Unii dintre noii proprietari s-au scapat repede de proprietatea venita aproape pe degeaba, altii nu o pot intretine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s