Simbioza automobil bicicleta

Pe autostrăzile din occident poţi vedea, tot mai des, automobile purtând, pe portbagaje speciale, biciclete.
Explicaţia este cât se poate de simplă. Occidentalul foloseşte automobilul, tot mai mult, numai pentru călătorii interurbane, în timp ce, pentru deplasările din interiorul urbei de domiciliu, bicicleta devine vehiculul preferat.
În interiorul oraşelor este tot mai greu de găsit un loc de parcare, iar preţul orei de parcare creşte continuu, atingând nivele pe care cetăţeanul obişnuit nu şi le mai poate permite.
„Moda” deplasărilor intraurbane cu bicicleta nu este de loc nouă, ea dăinuie de decenii. O practică, totuşi, mai ales localnicii, sau cei care apelează la serviciile de închiriere de biciclete.
Totuşi, una peste alta, preţul parcării automobilelor la marginea marilor oraşe + preţul închirierii unei biciclete se apropie de preţul parcării automobilului în mijlocul oraşului.
Rămân două soluţii.
Una constă în renunţarea la automobil şi deplasarea interurbană cu transportul în comun (tren, autobuz), urmată de închirierea unei biciclete pentru deplasarea în oraş (sau, de ce nu, folosirea transportului public şi pentru drumurile în oraş).
BMW cu suport biciclete

Cealaltă soluţie, care câştigă tot mai mult teren, presupune echiparea automobilului utilizat pentru călătoria interurbană cu un portbagaj pentru biciclete. Automobilul va fi parcat undeva la periferia localităţii de destinaţie şi, de aici încolo, vehicolul utilizat pentru deplasarea în oraş va fi bicicleta.
În imaginea de mai sus puteţi vedea un automobil destul de scump echipat cu un asemenea portbagaj.
Drum bun!

Despre nelucraciun

I'm a young spirit in an old body.
Acest articol a fost publicat în eco, Economie, Foto, Fotografie, Imagini, Social și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Simbioza automobil bicicleta

 1. Poate ca oamenii astia erau destul de grasi si au considerat ca merita efortul.

 2. s'anda zice:

  Eeeeh!!Asteptam un hibrid:un automobil cu pneuri de mounten byke [sa poa’ sa urce pe carari de munte}…..sau o bici’ carosata,…nu te ninga, sa nu te ploua cand ai canadiana noua…

 3. nelucraciun zice:

  Hibridu’ e cam altceva decat simbioza. Simbioza este doar colaborare in interes reciproc.

 4. s'anda zice:

  mai,mai,mai,….raman o amatoare de hibrid-carosata…sau mai bine o Ricsa…

 5. nelucraciun zice:

  Succes! Daca ai si cine sa o traga (ricsa). Bicicleta carosata exista, n variante. Se pare ca nu prea au priza la public. Problema de aerodinamica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s