O (foarte) scurtă fabulă în proză

Devine tot mai interesant ceea ce se întâmplă astăzi în afara limitelor grădinii mele, în care am hotărât, mai demult, să mă retrag, scârbit fiind eu de întâmplările din sălbăticie.
Căţelandrii vulpoiului şi haita de hiene care-i aţâţă, iată, comit greşeală dupa eroare. 
Lupul singuratic încearcă să profite.
Crocodilii pândesc sub luciul apelor.
Necrofagi zburători planează în văzduh.
Leii din savană doar mârâie. 
Unde-s turmele ierbivorelor? Ar putea strivi totul in calea lor.
Nu-i aşa că totul devine foarte interesant, dragi grădinari?

Despre nelucraciun

I'm a young spirit in an old body.
Acest articol a fost publicat în Grădină, Istorie, politică, Social, Uncategorized și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la O (foarte) scurtă fabulă în proză

 1. s'anda zice:

  Te-am prins!!![sau m-am prins!!!]-Ai deschis TV tocmai cand salbaticiunile carnivore,insectivore,necro….vore,…ticaloso-vore isi trag o intrare in legalitate de multe visata si cu multa truda dobandita,…In Cartea junglei,…turmele de ierbivore il strivesc pe Sherkhan,avand in frunte un Mowgli.Conducatorilor de haiticuri nu le trebuie un Mowgli strain[ fiecare haitic are propriu sau Mowgli] …si oricat ai cata in padure nu-i nici un abandonat.Iar turmele de ierbivore,atata timp cat in juru’ stanii mai au un firicel de rontait….gustul sangelui e ceva prea ,prea, pentru ierbivoru’ invatat deja cu biciu’ stapanului si oricum stau toti gramada si se uita cum moare cate unu’ cand se pune de cate-o jertfa.Ooooh!!!Baloo,Bagheera,Kaa,Akela,mancati-ma!!Si ceata de maimute Baghnar-lon va duce vestea despre grozaviile din jungla noastra.

 2. nelucraciun zice:

  Ca-n salbaticie…revenim la origini…doar istoria este, se zice, ciclica.

  • s'anda zice:

   In Cartea junglei,satenii satui de atacurile fiarelor,se duc la Intelept si-l roaga cu intelepciunea lui sa le dea un sfat:ce sa faca???Iar inteleptul luand de jos un vrej de karella il agata pe usa templului si uitandu-se in lungul drumului ce serpuia printre ierburile necosite ,le sopteste :- oh,… karella,amara karella va stapani aceste locuri……caci zeii au slobozit jungla pe noi…..Asa si noi,in ’89 am descatusat FIARA…Da,istoria ca si moda,….iar noi ca zdrentele

 3. (necesar) zice:

  Ei, bineînţeles că se mişcă. Sunt puţin împrăştiate din cauza hienelor ce poartă costum de ‘erbivore. Dar balul mascat se termină, iar turmele se vor uni, îmbrăcând un singur costum. Balul a durat prea mult. Ajunge! Vom schimba dieta.

  Noroc! E timpul să ridicăm odată zarurile alea, de oriunde or fi căzut.
  Sunt pierdute? Ei, şi?

  Facem altele.

  Să ne auzim/vedem cu bine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s