Sub tunel (din grădina de iarnă)

După ce au stagnat cam toată iarna, plăntuţele de sub tunel (ca şi cele din solar, dealtfel) şi-au dat drumul.
Tunelul, o construcţie foarte simplă, acoperind un strat obişnuit (1,2 x 2,4 m) din grădina mea, l-am realizat cu scopul obţinerii de verdeţuri primăvara devreme. Am înfipt câteva arcuri din fier beton cu diametrul de 5 mm de-a lungul stratului. Peste această structură am desfăşurat o folie din polietilenă (2 straturi), fixată pe margini cu pietre rămase de la pavarea curţii.
Cum duminică, 16 februarie, a fost o zi însorită şi călduroasă şi cum, în acea zi s-a nimerit să rămân acasă, am decis să descoper complet tunelul. Am profitat de ocazie ca să fac câteva fotografii.
Mai întâi un plan general:
2014.02.16 Tunel
Şi câteva detalii. Colţul cu facelia, răsărită spontan din seminţele plantelor de anul trecut. Alături de acestea ceapă Hagima, usturoi Rocambole, salată verde şi frunze de pătrunjel.
2014.02.16 Colt cu Facelia
Şi un alt colţ, tot pe acolo, cuprinzând predominant pătrunjel.
2014.02.16 Colt cu patrunjel si salata
În sfârşit, colţul cel mai îndepărtat, ocupat mai ales de plăntuţe de sfeclă roşie, obţinute din rădăcini de anul trecut, care nu au mai apucat să se dezvolte. Acum toate au frunzuliţe, acesta e şi scopul, obţinerea de frunze de sfeclă roşie cât mai devreme.
2014.02.16 Colt cu salata,sfecla rosie,usturoi Rocambole,ceapa Hagima, patrunjel si telina pentru frunze
Alături de sfecla roşie se mai văd acolo plăntuţe de usturoi Rocambole, ceapă Hagima, pătrunjel obţinut, din nou, din rădăcini subdezvoltate din cultura de anul trecut. Marcată cu un cerc roşu, o plăntuţă de ţelină pentru frunze, obţinută din răsad de astă toamnă. Au fost şi răsaduri de leuştean, însă acestea au îngheţat. Cu riscul de a supraaglomera stratul, am mai semănat, între rânduri, morcovi, pătrunjel creţ şi puţin coriandru. Cutia de conserve este o capcană cu bere în care s-au prins, peste iarnă, câţiva limacşi.

Publicitate

Despre nelucraciun

I'm a young spirit in an old body.
Acest articol a fost publicat în eco, Foto, Grădină, Imagini, Natură, Timişoara și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Sub tunel (din grădina de iarnă)

  1. vasile zice:

    Buna dimineata,
    Un inceput promitator, arata toate foarte bine semn ca protectia de peste iarna le-a asigurat temperatura necesara pentru supravietuire. De aici in colo urmeaza munca, vine primavara, cu alaiul ei de flori dar si de truda si transpiratie.
    Sa ai o primavara frumoasa plina de rezultate minunate.

  2. tare de tot ..! ce te invidiez.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s