Piersicul despicat

Acest piersic este ca Stan Păţitul. După ce l-am plantat, în urmă cu câţiva ani, s-a uscat. A pornit din nou, de jos, din fericire de peste nivelul altoiului. De câţiva ani rodeşte, dar nu cine ştie ce. An de an a fost atacat de ciuperca Taphrina deformans, cea care provoacă binecunoscuta băşicare a frunzelor de piersic. An de an şi-a revenit şi a luat-o de la capăt.
În urmă cu doi ani am plantat la baza lui vetrice, usturoi Rocambole, usturoi sălbatic şi pătrunjel. Aceasta poate să fie cauza că, în cei doi ani, atacurile au scăzut din intensitate.
PiersicAnul acesta atacul a fost minor, deşi a fost unul dintre cei mai ploioşi ani pe care i-am trăit. Soţia mea era disperată de numărul fructelor căzute în primăvară. Am consolat-o zicându-i că bine ar fi ca pomişorul nostru să poată duce rodul rămas.
PiersicaSe pare că am avut dreptate. Deşi l-am proptit cu prăjini, o creangă în „V” nu a mai putut suporta greutatea fructelor şi s-a despicat.
Piersic desipcatCele două ramuri atârnă acum până aproape de nivelul solului, purtându-şi, cu îndîrjire rodul:
Creanga atarnandVom beneficia de aceste roade, când va veni sorocul, iar la iarnă copacul trebuie toaletat. Va porni din nou, îi vor creşte alte ramuri şi va rodi, în continuare, fructe ca acestea:
Piersici

Publicitate

Despre nelucraciun

I'm a young spirit in an old body.
Acest articol a fost publicat în Banat, Foto, Fotografie, Grădină, Imagini, Natură și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Piersicul despicat

  1. Gabriela zice:

    Sunt superbe si fructele, si fotografiile! Bafta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s