De Crăciun în grădina de iarnă (3). În spații neprotejate.

Unele dintre verdețurile grădinii de iarnă au rămas, până în zilele de Crăciun, în spații neprotejate. Am reușit, înainte de zăpada din 28 decembrie, să mai acopăr, cu folie, un strat care avea pregătită structura metalică a tunelului.
Mai întâi o fotografie a salatelor folosite la masa de Crăciun:
salata pt.masa de Craciun Alte salate și muștar roșu, în strat, neprotejate:
salata a couper in strat1 Au avansat mai încet decât cele plantate în minisolar. Aici se văd și ultimele două căpățâni de salată din prima serie. Iată și câteva andive răsărite spontan:
andive Fiindcă tot vorbim de plante răsărite spontan, iată și una de bob. Sunt curios dacă a rezistat protejată doar de plapuma de nea:
bob rasarit spontan Andivele, care sunt plante perene, au rezistat iarna trecută, neprotejate. Acum au fost acoperite de zăpadă, dar, fiind plante mari, n-au fost acoperite în întregime. Sper să fi rezistat măcar inima:
anghinare1 Plantele de limba mielului care au fost avansate în vegetație au înghețat. Sper ca măcar cele tinere, acoperite de nea, să fi scăpat:
limba miel tanara Și plantele de minutina, o rudă a patlaginei foarte mult utilizată în bucătăria mediteraneeană, au rămas sub zăpadă. Sper, din nou, să fi rezistat:
minutina1 Japoneza mizuna a rămas, și aceasta, sub plapumă:
mizuna Răsadurile de mizuna din solar sunt bine. Cresonul de iarnă, este o plantă de adăugat în salate, având un gust ușor iute:creson de iarna1 Despre alte plante din grădina urbană, fotografiate în zilele de Crăciun și aflate acum sub zăpadă, în următorul episod.

Publicitate

Despre nelucraciun

I'm a young spirit in an old body.
Acest articol a fost publicat în eco, Foto, Fotografie, Grădină, Imagini și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s