Salată verde în ianuarie

Salata mea A couper feuille de chêne blonde à graine noire din solar a crescut suficient de mare pentru o primă recoltă de frunze. Iată o fotografie de sâmbăta trecută:
DSC00555A doua zi, duminică, către orele prânzului, am recoltat frunzele de la baza câtorva dintre plantele acestui soi, soi care are frunze crestate și care nu face căpățână. Iată o fotografie din zona de contact între plantele jumulite și cele neatinse:
DSC00588 Am obținut un castron bunicel de frunze, din care a rezultat o salată suficientă pentru patru persoane:
DSC00585 Am făcut și astăzi, după o săptămână, o fotografie din același loc al zonei de contact. De observat evoluția plantelor jumulite:
DSC00642 Astăzi nu am mai recoltat frunze de la salata A couper feuille de chêne blonde à graine noire. Am avut, totuși, o salată puțin mai exotică, din frunze de minutina, mizuna și creson de iarnă, crescute în aer liber, protejate doar de zăpadă.

Publicitate

Despre nelucraciun

I'm a young spirit in an old body.
Acest articol a fost publicat în Banat, eco, Foto, Fotografie, Grădină, Timişoara și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Salată verde în ianuarie

 1. Dani zice:

  Super salata de duminica !

 2. nelucraciun zice:

  Intr-adevar! Incet dar sigur invat cum e cu gradina de iarna.

 3. Doina Leonte zice:

  Eu am primit anul trecut semințe de rucola . Doamna care mi le-a dat îi spunea „Salată cu gust de alune”. A stat verde toată iarna. Frunzele mai bătrâne sunt ușor iuți. Dar cresonul… chiar nu știu cum arată…și căutările pe net nu m-au lămurit…

 4. nelucraciun zice:

  Pentru cresonul de iarna am, pe undeva, pe blog, fotografie. Dar acesta nu este creson propriu zis, este Barbarea verna, alta specie. Incercati pe Google cu cresse, sau cress, nu-mi amintesc exact denumirea din lb. engleza.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s