Trei la kil’

Anul trecut, din cauză mană, am recoltat doar două-trei. În anul curent am plantat soiul în amândouă grădinile, în aer liber. Este un soi timpuriu. Provine, prin filieră Ecoruralis, de la cultivatorul Nicolae Lalu din Drâmbroca, Buzău. Dl. Lalu le numește roșii albe, ele sunt gălbui-pal. Cresc mari, în jur de 10 cm. diametru. În fotografie este prima tomată, coaptă anul acesta, din acest soi. Exemplarul meu, din grădina urbană, are 317 grame. Anul trecut am avut și mai mari. Sper că și anul acesta voi mai avea. Și să nu mi le ciugulească,în grădina de la țară, musafirul meu nepoftit, fazanul.
Sunt deosebit de dulci. Crezi că mănânci pepene galben. Nu au gustul tradițional al roșiilor, nici gustul fad al hibrizilor din supermarketuri și din piețe. Ecoruralis le codifică BZ 187. Creștere nedeterminată. 5-8 inflorescențe pe plantă. Cu până la 11 flori pe etaj. Din care fructifică 3-4.
tomata alba Nicolae Lalu

Publicitate

Despre nelucraciun

I'm a young spirit in an old body.
Acest articol a fost publicat în eco, Economie, Foto, Fotografie, Grădină, Imagini, Natură, Social și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Trei la kil’

  1. marycrys007 zice:

    Am si eu ceva asemanator de la Ecoruralis, Verna Orange se numeste soiul, dar sunt un pic mai portocalii, foarte gustoase…. cu pulpa moale, o bunatate!

    Din pacate am inteles ca d-nul Lalu s-a stins intre timp, Dumnezeu sa-l odihneasca!

  2. nelucraciun zice:

    Dumnezeu sa-l odihneasca!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s