28 februarie 2016 prin gradina urbana

De fiecare dată am atâtea fotografii să vi le împărtășesc, încât îmi vine foarte greu să mă decid.
Bunăoară astăzi m-am oprit, vrând-nevrând la 25 de imagini proaspete… Mai întâi bobocii zarzărului:

zarzar imbobocit

Apoi cei ai gutuiului japonez:

boboci gutui japonez

Șiruri de lalele olandeze:

lalele

Rubarba:

rubarba

Vetricea:

vetrice

Usturoiul care răsare:

rasare usturoiul

Ca și rucola:

rasare rucola

Măcrișul:

macris

Mazărea de iarnă care crește:

mazare de iarna

Leurda, din care acum am șapte tufe:

leurda

Răsare și hreanul:

hrean

Usturoiul sălbatic:

usturoi salbatic

Și covorul veșnic verde din vrejuri de vinca minor:

vinca minor

Să mai aruncăm o privire și prin mini-solar. Cu vărzoasele asiatice am cam dat-o chix. Pe lângă necazul hibridizării, pe lângă apetitul deosebit al melcilor pentru acestea, iată că au înflorit prematur:

varzoase asiatice inflorite

Altfel, bine-merci! Salata polul nord îmi face cu ochiul:

salata polul nord in solar

Dar vă pot oferi și alte imagini de junglă, precum aceasta, cu salată, minutina și rucola:

prin jungla din solar

Sau colțul pentru frunze de pătrunjel:

patrunjel

Salata minerului care răsare spontan:

salata minerului rasare spontan

Sau cea din ghiveci:

salata minerului in ghiveci

Răsaduri repicate de limba mielului, praz și mentă coreeană:

rasad limba miel

Și experimentul secolului: răsaduri de mazăre cățărătoare, de mazăre oloagă din semințe de la SvGB, măcriș, salvie, sparanghel, dar și de alte plante mai puțin pretențioase la căldură:rasaduri solar

În casă a început sezonul răsadurilor pentru plantele pretențioase la căldură. Între acestea a rătăcit și prazul. Iată-l, pus la germinat pe pat umed de hârtie, în pahar transparent de înghețată:

pahar inchis praz

O vedere fără capac:

pahar deschis praz

Tot cu capacul îndepărtat, din rațiuni de fotogenie, un pat germinativ cu ardei:

ardei pahar deschis

După germinare urmează repicarea în pahare de cafea sau în tăvițe alveolare. Iată un experiment de răsadniță cu lumină artificială rece dată de lămpi cu leduri de 5 sau 7 w.

rasadnita test

Acesta e doar un experiment, adevărata răsadniță, un stelaj cu patru rafturi x 2 becuri = 8 becuri legate în paralel, este în curs de populare.

 

About nelucraciun

I'm a young spirit in an old body.
Galerie | Acest articol a fost publicat în Banat, eco, Foto, Fotografie, Grădină, Imagini, Natură, Timişoara și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la 28 februarie 2016 prin gradina urbana

  1. Alexandra spune:

    Vaaaai, ce bine arata toate! Deja simt gustul unei prajituri cu rubarba si leurda cu unt pe paine…, dar limba mielului la ce se foloseste? Salata, patrunjelul, mazarea…. Norocosilor! Bravo! Poti fi mandru de plantele tale, tata! Savurati-le cu pofta mare!

  2. Dani spune:

    Am ramas cu gandul la rubarba 🙂 Pe aici nu se cultiva asa ceva si n-am mai mancat de mult o placinta sau o prajitura cu gust dulce-acrisor …

  3. Mihaela C.P. spune:

    Nu stiam ca exista mazare de iarna, care rasare si mai pe racoare. Salata minerului, iar nu stiu ce este. Mai pui cartofi dulci anul asta in gradina? As incerca si eu si ma intrebam daca anul trecut ai fost multumit de experimentarea cultivarii lor. Cand sa pun la incoltit oare?

  4. vasile spune:

    Toate sunt verzi, frumoase si ne anunta ca primavara este deja aici. Imi place experimentul cu rasadnita si modul in care pregatesti viitoarea recolta.
    Sa ai o primavara minunata plina de realizari si bucurii cu soare in gradina si in suflet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s