De fiecare dată am atâtea fotografii să vi le împărtășesc, încât îmi vine foarte greu să mă decid.
Bunăoară astăzi m-am oprit, vrând-nevrând la 25 de imagini proaspete… Mai întâi bobocii zarzărului:
Apoi cei ai gutuiului japonez:
Șiruri de lalele olandeze:
Rubarba:
Vetricea:
Usturoiul care răsare:
Ca și rucola:
Măcrișul:
Mazărea de iarnă care crește:
Leurda, din care acum am șapte tufe:
Răsare și hreanul:
Usturoiul sălbatic:
Și covorul veșnic verde din vrejuri de vinca minor:
Să mai aruncăm o privire și prin mini-solar. Cu vărzoasele asiatice am cam dat-o chix. Pe lângă necazul hibridizării, pe lângă apetitul deosebit al melcilor pentru acestea, iată că au înflorit prematur:
Altfel, bine-merci! Salata polul nord îmi face cu ochiul:
Dar vă pot oferi și alte imagini de junglă, precum aceasta, cu salată, minutina și rucola:
Sau colțul pentru frunze de pătrunjel:
Salata minerului care răsare spontan:
Sau cea din ghiveci:
Răsaduri repicate de limba mielului, praz și mentă coreeană:
Și experimentul secolului: răsaduri de mazăre cățărătoare, de mazăre oloagă din semințe de la SvGB, măcriș, salvie, sparanghel, dar și de alte plante mai puțin pretențioase la căldură:
În casă a început sezonul răsadurilor pentru plantele pretențioase la căldură. Între acestea a rătăcit și prazul. Iată-l, pus la germinat pe pat umed de hârtie, în pahar transparent de înghețată:
O vedere fără capac:
Tot cu capacul îndepărtat, din rațiuni de fotogenie, un pat germinativ cu ardei:
După germinare urmează repicarea în pahare de cafea sau în tăvițe alveolare. Iată un experiment de răsadniță cu lumină artificială rece dată de lămpi cu leduri de 5 sau 7 w.
Acesta e doar un experiment, adevărata răsadniță, un stelaj cu patru rafturi x 2 becuri = 8 becuri legate în paralel, este în curs de populare.
Vaaaai, ce bine arata toate! Deja simt gustul unei prajituri cu rubarba si leurda cu unt pe paine…, dar limba mielului la ce se foloseste? Salata, patrunjelul, mazarea…. Norocosilor! Bravo! Poti fi mandru de plantele tale, tata! Savurati-le cu pofta mare!
Multumesc, Alexandra!
Va asteptam!
Am ramas cu gandul la rubarba 🙂 Pe aici nu se cultiva asa ceva si n-am mai mancat de mult o placinta sau o prajitura cu gust dulce-acrisor …
Oare de ce nu se cultiva?
Nu stiam ca exista mazare de iarna, care rasare si mai pe racoare. Salata minerului, iar nu stiu ce este. Mai pui cartofi dulci anul asta in gradina? As incerca si eu si ma intrebam daca anul trecut ai fost multumit de experimentarea cultivarii lor. Cand sa pun la incoltit oare?
Salata minerului e o salata de iarna.
Cartofii dulci trebuie pusi la incoltit fara intarziere.
Toate sunt verzi, frumoase si ne anunta ca primavara este deja aici. Imi place experimentul cu rasadnita si modul in care pregatesti viitoarea recolta.
Sa ai o primavara minunata plina de realizari si bucurii cu soare in gradina si in suflet.
Multumesc, Vasile!
Sărbători binecuvântate!