Fasole Scarlet – tubercul

Pregătind eu grădina de la țară pentru noul sezon, mi-am amintit că citisem undeva despre această plantă că este perenă, că formează un tubercul, din care va da, în primăvară, noi vrejuri. Cum aveam și în această grădină o tufă de fasole scarlet, și cum urmează arătura de toamnă, m-am gândit să verific această informație. Am luat hârlețul și am dezgropat frumusețe de tubercul:

tubercul-fasole-scarlet

tubercul de fasole scarlet

L-am luat, l-am fotografiat cu telefonul și l-am îngropat între florile din curte, în speranța că, anul viitor, va regenera.

Anunțuri

About nelucraciun

I'm a young spirit in an old body.
Galerie | Acest articol a fost publicat în Banat, eco, Economie, Foto, Fotografie, Grădină, Imagini, Natură și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Fasole Scarlet – tubercul

  1. Dani spune:

    Wow ! Exista fasole perena ? Auzisem de ea, e foarte decorativa cu florile ei rosii, dar habar n-aveam ca e perena. Merci de informatie !

    • nelucraciun spune:

      Sper sa-si pastreze perenitatea si in clima noastra. Am si in gradina de la oras doua plante; din pacate nu am obtinut pastai decat toamna, le-am cules verzi dupa prima bruma. Sper sa obtin cateva seminte viabile. Nu stiu de ce florile din vara au cazut 99,9%, iar cele 2-3 care au ramas au fost atacate de gandacii puturosi si semintele obtinute nu par bune.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s