S-au înroșit frăguțele tătărăști, răsărite spontan anul acesta.
Săptămâna trecută s-au înroșit și tomatele Stupice plantate în spațiu neprotejat. Aflate în top 10 mondial, după gust, sunt și foarte timpurii. În grădina mea plantele au ajuns la cel de-al șaselea etaj și la o înălțime de cca. 1,8 m.
Unul dintre straturile de tomate. În prim plan câteva plante Crimsson Crush, ajunse la cca. 80 cm înălțime și trei etaje.
O tomată din soiul moștenit de la mama mea, care face fructe mari de culoare roșie.
Din păcate avem și musafiri nepoftiți. O larvă de gândac puturos, aflată într-un stadiu superior de dezvoltare, fuge din calea obiectivului aparatului fotografic. Anul acesta am găsit trei cuiburi cu ouă, unul pe o frunză de tomată, altul pe una de ardei și celălalt pe o frunză de bob. Adulți am găsit, în primăvară, trei bucăți, acum mă confrunt cu larvele din stadiul inițial, mici, de culoare neagră, grupați pe planta care a adăpostit ouăle. Am găsit o familie pe o tomată, una pe o plantă de spanac, alta pe o urzică și una sau două pe plante de bob. Larve din stadiul superior, de culoare verde, am găsit, izolate, pe tomate, pe bob și pe zmeură. În această perioadă nu am găsit nici un adult. Iar plantele de mur și cele de lobodă, invadate în anii trecuți, par, deocamdată, ferite.
Iată și o plantă de tomatillo, răsărită spontan, între tomate.
Experimentul cartofilor dulci palisați pe araci continuă… deși sunt plante târâtoare, cum sunt și tomatele.
Un strat mixt cu pătrunjel, castraveți, kale, morcovi și batate…
Cresc și merele…
Iar semințele spanacului, după cele de mizuna, mazăre și minutina își așteaptă rândul la recoltare.
Și usturoiul de toamnă așteaptă să fie recoltat.
În rest, preocupare pentru seceta care se profilează, pentru întreținerea culturilor, pentru udare și recoltare.
Spor la grădinăreală vă doresc!