Încercare de regenerare viță de vie bătrână

În livada mea de la țară am și câteva plante de viță foarte bătrâne. Coardele lor sunt întinse pe un rând de pruni. În fiecare an rodesc, nu le stropesc niciodată, nu se îmbolnăvesc niciodată, doar viespii și albinele și, uneori, graurii dijmuesc recolta. Dar vițele sunt foarte bătrâne, mai bătrâne decât prunii din livadă, sunt rămășițe ale unei vii vechi. Așa că mă tem că, la un moment dat, se vor usca și acestea.

Am hotărât să încerc o regenerare prin marcotare. Pentru asta am păstrat câteva coarde lungi, le-am întins la pământ și, pe la mijlocul fiecăreia am săpat câte o groapă.

Am îngropat mijlocul fiecărei corzi:

În primăvară, când voi efectua tăierile, iar coardele fiind înrădăcinate deja, voi întrerupe legăturile la butuc și voi avea noi plante, tinere, gata de rod. Atâta mai sper: soiul să fie unul rezistent la filoxeră.

Spor la grădinăreală vă doresc!

Publicitate

Despre nelucraciun

I'm a young spirit in an old body.
Acest articol a fost publicat în Banat, eco, Economie, Fotografie, Grădină, Imagini, Natură și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Încercare de regenerare viță de vie bătrână

  1. Vasile zice:

    Buna ziua, imi place metoda,simpla si eficienta.Am folosit -o si eu si da rezultate bune.O primavara minunata va doresc

    • nelucraciun zice:

      Multumesc! Spor la gradinarit va doresc! Eu am cam incheiat etapa I-a in gradina si livada, mai am grosul cartofilor de plantat saptamana viitoare si la inceput de aprilie mai vreau sa plantez ceva ceapa din arpagic, in speranta ca se va maturiza mai tarziu si va tine pana mai tarziu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s