Hărţi istorice. Dacia într-un atlas din 1720

Decupajul este extras din harta Regiones danvubianae Pannoniae, Dacia, Moesiae, cum Vicino Illirico. Studio Christoph: Weigelii Norimbergce, care a fost publicată în atlasul Descriptio Orbis Antiqvi in XLIV Tabulis exhibita a Io. Davide Koelero Hist. et Polit. P.P. Altdorfino studio atque opera Christophori Weigelii Norimbergae.

Frontierele ţării sunt reprezentate pe Tisa, Dunăre şi Nistru. Sunt trasate principalele râuri interioare. Triburile dacilor dar şi o mulţime de localităţi, din perioada regatului dac, dar mai ales din perioada romană, sunt plasate, de multe ori fantezist, în teritoriu. Sunt indicate şi două poduri peste Dunăre, cel al lui Traian dar şi un enigmatic pod al lui Darius, amplasat între nordul Dobrogei şi sudul Moldovei. Un alt pod este reprezentat peste Olt, aproape de vărsarea râului în fluviu.

Harta prezentată se află în domeniul public întrucât drepturile de autor asupra sa au expirat. În Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii şi în alte ţări, termenul dreptului de autor este valabil pe durata vieţii autorului plus 70 de ani.

Despre nelucraciun

I'm a young spirit in an old body.
Acest articol a fost publicat în Hărţi, hărţi vechi, Istorie și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Hărţi istorice. Dacia într-un atlas din 1720

  1. Aldebaran zice:

    Respectele mele,
    Stimabile,cu placere deosebita am luat cunostiinta de blogul dumneavoastra.Felicitari,imi place, este ,,,de viitor. Ma exprim asa fiindca eu cred, in viitor chiar daca sunt sarit de „trei poli” . As avea doar o intrebare,si anume, aveti vreo harta sau idee de cum va arata harta ROMANIEI VIITOARE ce va fi cu cca 61-65 % mai mare decat suprafata actuala ,oficiala,anume 237500 km patrati ?
    Acest perimetru este cuprins de la est cf .harta 19 aug 1941-29 ian 1944,deci cu granita la Bug,pana la Movilau,apoi continuand spre nord cu Bucovina de nord, tinutul Herta ,Pocutia lui Stefan cel mare, pana la izvoarele Nistrului,Maramuresul istoric pana la Hust inclusiv,apoi la vest cf.Mihai Eminescu,mergand pe linia Tisei,inclusiv Banatul de Cenad,apoi spre sud,pe valea Timocului inclusiv Tribalia parte de la Sarbi si parte de la Bulgari,numita uneori si Tricia sau Oltenia bulgareasca,apoi Cadrilatarul cu judetele durostor si Caliacra ,ca sa nu pun si „partea mostenita de Ivanco (U) ,si Insula Serpilor. Sigur,specialist in harti fiind,dispuneti de asa ceva. Sincer v-as fi recunoscator,
    Cu deosebita stima si consideratie,
    Aldebaran,un bun Roman din San Antonio,Texas,

    • windowskiller45 zice:

      Frate, trebuie să alipim bătrâna Basarabie la măreța Țară Mamă – România, și să luptăm pe viitor pentru toate nedreptățile cauzate de hienele agresive și nesătule de sânge care ne înconjoară! De la un moldovean! Salutări.

Lasă un comentariu