Partenerii noştri şi-au pierdut răbdarea: Curăţenie la frontiere

Văd că ne cam dăm cu presupusul, în urma acţiunilor în forţă la frontierele exterioare ale Uniunii Europene din ţara noastră, care-cum. Ba că e pentru Schengen, ba că e o lecţie pentru Blaga, ba că o parte dintre politicienii noştri de frunte, anume cei aflaţi acum la guvernare, s-au transformat, brusc, în feţi – frumoşi şi ilene – cosânzene.
Părerea mea este că nici una dintre aceste ipoteze nu ar rezista unei analize atente. Atunci, de ce se se petrece ceea ce vedem cu toţii?
Cred că e foarte simplu. Aderarea noastră la structurile euro-atlantice a început să-şi arate roadele. Partenerii noşti, sătui de bălăcăreala şi miştocăreala miticănească (nu, nu am greşit, nu am vrut să scriu mitocănească), au hotărât să pună piciorul în prag.
Dacă te procopseşti cu o infecţie la un membru al propriului organism, ce faci? Firesc, încerci mai întâi să o tratezi.
Asta doresc să facă, acum, partenerii noştri, prin intermediul organelor democratic puse de poporul român în fruntea sa. Să trateze buba. Dacă nu vor reuşi, dacă infecţia riscă să cuprindă întreg organismul, mai există doar o soluţie: cea a amputării. Nici partenerii noştri, nici guvernanţii noştri, buni-răi, aşa cum i-am ales, nici măcar un singur român cu scaun la cap, nu îşi doreşte asta. Ori ne dăm pe brazdă şi intrăm şi noi în rândul lumii, ori vom fi extirpaţi, ca un mădular cangrenat şi nu vom mai vedea Europa decât cu viză. Iată de ce cred, în naivitatea mea, că a) activităţile de restaurare a legalităţii, pornite în ultimele două săptămâni de către autorităţile legitim alese ale statului, sunt reale, b) sunt impuse de către partenerii noştri euro-atlantici, c) vor conduce la rezultate palpabile şi durabile şi d) se întâmplă pentru prima dată în cadrul unor structuri democratice cum sunt cele euro-atlantice.
Vremuri noi, metode noi!

Despre nelucraciun

I'm a young spirit in an old body.
Acest articol a fost publicat în Economie, Istorie, Social și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

16 răspunsuri la Partenerii noştri şi-au pierdut răbdarea: Curăţenie la frontiere

  1. bogdan zice:

    1. Mici arestari la vama s-au mai facut. deci n-a inceput totul ieri.
    2. Stringerea de probe a inceput prin vara anului trecut, deci nu poti spune ca totul a fost premeditat de acu 2 saptamini.
    3. Un simbure de adevar o fi si in ipoteza ta, dar atit.

  2. geomarz zice:

    Chestia cu „miticii” am mai auzit-o, tot de la banateni…
    Ma rog, fiecare cu obiceiurile lui verbale…
    Eu, to tnu pricep, anul trevut am mers in UE cu buletinul, anul acesta o sa am nevoie de viza pe pasaport ?

    • nelucraciun zice:

      Să sperăm că nu vom avea nevoie nici măcar să arătăm buletinul, când trecem în altă ţară comunitară. Însă tare mă tem că, încet încet, ne-o facem cu mâna noastră şi riscăm să fim excluşi…Sunt voci dintre oficiali UE în acest sens. Încă avem noroc că nu este prevăzută şi reglementată o procedură de excludere.
      În ceea ce-i priveşte pe mitici, mă mir că v-aţi adaptat între ei…

  3. Si eu cred ca structurile euroatlantice si-au dat seama ca daca nu trateaza cangrena acuma , o sa aiba si ei probleme mai tarziu .

  4. mariusmioc zice:

    Aderarea la UE demult îşi face efectele. Eram cu creştere economică de 8% înainte de a intra în UE, acum sîntem cu scădere economică.
    Din păcate, n-avem noi norocul să ne dea afară din UE.
    Drept de a circula în Europa avem şi fără Schengen. Efectul Schengen ar putea fi că, de exemplu, aeroportul Timişoara nu va mai avea voie să aibă curse în afara spaţiului Schengen (Moldova, Ucraina, Rusia), că nu se ridică la „standarde”.

    • nelucraciun zice:

      Vă salut, @MariusM!
      Eu nu cred că scăderea economică este datorată primirii în UE. Lucrez în economia reală şi văd multe.
      Nu sunt reglementări de excludere din UE, altfel cred că erau măcar discuţii serioase în acest sens.
      Da, acum avem dreptul de liberă circulaţie şi totuşi eu nu am putut, astă vară, să beneficiez de acesta:

      Ca ţiganu’ la mal – Schengen mai trebuie să aştepte!


      Dar nu la dreptul nostru ca cetăţeni ai UE m-am referit, ci la potenţiala situaţie în care ne-am afla dacă vom fi excluşi: ar trebui să umblăm, din nou, milogi, pe la consulate! V-ar plăcea? Mie nu! Şi nu prea m-ar afecta absenţa unor curse aeriene. La o adică, două aeroporturi mari sunt pe aproape. Şi am mai auzit că se repune pe tapet problema trecerii aeroportului timişorean în subordinea celui arădean. Că regionala CFR o desfiinţară. Nici asta nu m-ar deranja dacă nu ar fi o problemă de orgoliu. Dar devin prea mult off topic. Mulţumesc pentru comentarii, vă mai aştept, cu plăcere.

      • mariusmioc zice:

        Am citit articolul la care faci referire. Deci problema a fost că şoferul avea atestat expirat în primul caz şi că licenţa de transport a firmei nu era în regulă în al doilea caz.
        În amîndouă cazurile e vorba de legile idioate ale UE, care impun birocraţie inutilă şi care au fost copiate şi de România.
        Are şoferul carnet de conducere pentru tipul respectiv de autovehicul? Atunci pentru ce mama dracului să mai fie necesar un atestat înnoit periodic?
        Iar ideea însăşi de licenţă de transport e contrară liberei concurenţe: http://mariusmioc.wordpress.com/2010/03/25/statul-maximal-se-opune-liberei-concurente-in-domeniul-transporturilor/
        Adevărul e că ăştia nu fac decît să întineze nobilele idealuri ale capitalismului, pentru care s-au jertfit atîţia fii demni ai poporului român!

      • nelucraciun zice:

        Nu contest afirmaţiile dvs., problema este că dacă eram deja în Schengen treceam fără aceste controale!

  5. Octavian Radu zice:

    Foarte probabil sa fie adevarat ceea ce spui.

    Si pana la urma, bine ar fi sa fie asa. Tot e ceva mpotriva coruptiei.

    PS : Eu de multe ori spuneam ca daca as avea putere l-as lua pe domn’ ministru de interne(fie el Igas, Blaga, Cristian David, Saniuta,etc) si l-as plimba prin piete ca sa vada cum se vand tigarile de contrabanda fara nici o jena, ba chiar in unele cazuri chiar sub ochii politistilor.
    Ei bine…de data asta cred ca nu vom mai vedea tigari de contrabanda chiar peste tot si chiar spre sfidarea tuturor.

  6. nelucraciun zice:

    Şi eu m-aş bucura să nu mai vedem ţigări de contrabandăîn locuri publice. De fapt m-aş bucura să nu mai vedem ţigări deloc. Acum mă gândesc ce înrăit fumător eram…

    • Octavian Radu zice:

      Din pacate eu fumez 😦

      Am reusit sa stau vreun an si 3 luni fara tigari…dar din pacate m-am reapucat. Dar sper sa ma las cat mai curand…

      PS : Felicitari pentru reusita! 🙂

      • nelucraciun zice:

        Mulţumesc. Din păcate am făcut-o numai obligat, după ce mi-am ruinat sănătatea.
        Aş sfătui pe toată lumea să abandoneze acest obicei nu numai păgubos ci şi ucigător.
        Important este, dacă hotărăşti să te laşi, să nu fumezi prima ţigară după. A doua nu mai contează. Pentru că o urmează şi a treia.

Lasă un comentariu